OM OSS

Ragnar Stålskog AB

Ragnar Stålskog AB startade verksamheten 1955 och är idag Nordens största producent och leverantör av elsäkerhetsutrustning såsom jordningsdon, jordningsverktyg, manöverstänger och spänningsprovare. I programmet ingår även kvistningsstänger med tillbehör, mätstänger, faslikhetsprovare, AMS-utrustning, testutrustning, frånskiljare och jordningskopplare och diverse specialverktyg. Produkterna uppfyller svensk och internationell norm. Företaget är lokaliserat i Upplands Väsby där utveckling, produktion och montering sker i egen fabrik. Ragnar Stålskog AB är marknadsledande i Norden och har kunder världen över samt ett mycket gott renommé inom branschen.

Brett produktprogram

  • Komplett system för jordning av inom- och utomhusställverk samt linjer.
  • Komplett system för jordning av kontaktledning, återledare samt räl.
  • Manöver-/isolerstänger
    Spänningsprovare/faslikhetsprovare
  • Kvistningsstänger med tillbehör
  • AMS-utrustning för hög- respektive lågspänning (isolerade handverktyg, handskar, mattor)
  • Jordningskopplare/frånskiljare
  • Glasfiberarmerade rör
  • Testutrustning

 

Vi utför projekteringsarbeten med avseende på val och placering av jordningspunkter och verktyg för olika typer av anläggningar.

Företaget utför även besiktning och eventuella reparationer på levererade verktyg samt renoveringsarbete på äldre utrustning.

Kurser angående elsäkerhetsmateriel tillhandahålles på begäran.

Miljö

Ragnar Stålskog AB arbetar aktivt för att verksamheten och produkterna skall belasta miljön i så liten grad som möjligt och har därför certifierat miljöledningssystemet enligt SS-EN ISO 14001:2004

Företaget är anslutet till REPA-registret för återvinning av förpackningar.

Kunden i centrum

Tillsammans med vårt nätverk av återförsäljare och distributörer gör vi vårt yttersta för att serva våra kunder, vare sig det gäller råd och tips eller förslag på lämplig utrustning passande kundens specifika behov. Ragnar Stålskog AB:s marknadsledande position garanterar ett långsiktigt samarbete och kontinuerlig utveckling och vi ser fram emot att presentera lösningar för såväl våra gamla som nya kunder.

Kunder

ABB, Alstom, Balfour Beatty, Bombardier, Banverket, Eltel Networks, E.on, Infranord Räddningstjänsten, Schneider Electric, Siemens, AB Storstockholm, Strukton, Telia, Trafikverket, Vattenfall, Vestas m.fl. nätbolag, kraftproducenter och industriföretag inom och utom Sverige.